Четверг, 25.04.2024, 20:15

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2010 » Ноябрь » 20 » Огляд осінньої частини змагань
12:19
Огляд осінньої частини змагань
Статистичні дані осінньої частини змагань сезону 2010/2011 рр.
У першій лізі — зимові канікули. Відігравши насичених двадцять турів, де вистачало сенсацій, несподіванок, відкриттів та багато інших цікавинок, команди вирушили на заслужений відпочинок. Триватиме він аж до 20 березня, коли власне й поновляться змагання. Однак, навряд чи гравцям варто розслаблятися. Відпустка триватиме не більше місяця, після чого почнеться буденний тренувальний процес. Та поки про це говорити зарано. Нині підбиватимемо підсумки першої, літньо-осінньої частини чемпіонату.

Почати хотілося б із приємної тенденції: ліга не стоїть на місці. Хоч би що там говорили скептики, професійним футбол з кожним роком додає і стає доступнішим для пересічного вболівальника. Новий сезон змагань увійшов у історію тим, що вболівальники вперше отримали змогу в прямому ефірі спостерігати за матчами команд першої ліги. До того ж, по понеділках у передачі «Футбольний код» телеглядачів мають змогу ознайомитися з подіями матчів останнього туру. Хочеться вірити, що на цьому прогрес не зупиниться, й не за горами той час, коли глядачі переглядатимуть не лише центральні матчі першості.

А видовища цього футбольного сезону вистачає. Жодна з команд перед зимовою паузою не забезпечила собі очковий гандикап, як це зробив минулого чемпіонату ПФК «Севастополь». Нині констатуємо, що мінімум п’ять команд справедливо претендують на підвищення в класі. Така ситуація не може не радувати, оскільки вже наперед можна спрогнозувати, що навесні ми побачмо ще ту боротьбу за бажані дві путівки.

Нині більшість фахівців пальму першості в цій боротьбі віддають ПФК «Олександрія», адже ця команда справедливо й заслужено доросла до рівня еліти. Цей клуб чимось схожий на минулорічного щасливчика ПФК «Севастополь». Поперед батька в пекло ніхто не поспішає, а до своєї мети він йшов продумано та зважено. До того ж, і склад у Володимира Шарана підібрався гідний підвищення в класі.

Не відставати від фаворита намагався і ФК «Львів». Хоча, як показали результати першого кола, команді Рябоконя ще потрібно трохи часу. Адже впродовж змагань, львів’янам бракувало так званої стабільності. Інакше, як можна пояснити виїзну поразку від «Титана» (0:2), домашню нічию з аутсайдером «Зіркою» (0:0), та прикрий домашній розгром від лідера — ПФК «Олександрія» (0:3). Та загалом друге місце – це відмінний результат, якщо брати до уваги, що Рябоконь очолив команду перед стартом сезону. Сподіваємося, що у другому колі, після доукомплектації та роботи над помилками ми побачимо значно потужніший «Львів».

Услід за дуетом лідерів розташувалися екс-прем’єрлігівці, які, до речі, набрали й однакову кількість очок (по 38). Пониження в класі залишило на обох клубах негативний відбиток. А в Ужгороді навіть говорили про можливу зміну на тренерському містку. Проте, на щастя, все минулося. Команди притерлися, після чого глядачі побачили дещо інший футбол у їхньому виконанні. Те, що «Чорноморець» і «Закарпаття» докладуть максимум зусиль, щоб повернутися до топ-дивізіону, сумнівів не викликає, але для цього одного бажання буде замало.

Колективу Анатолія Волобуєва, алчевській «Сталі» вдається демонструвати більш ніж гідний результат. Зокрема, сталевари спромоглися вчинити неабиякий опір суперникам у розіграші Кубка України, дійшовши до 1/4 фіналу. Поступившись «Динамо», господарі вилетіли з Кубка, хоча за свою гру «Сталь» може отримати лише позитивні відгуки.

Якщо проводити паралелі з минулим сезоном, то більшого очікували від «Кримтеплиці». А поки ж команда з півострову утримує місце, на якому фінішувала минулої першості.

У «золотій середині» турнірки розташувалися одразу троє новачків, які ще минулого сезону представляли другу лігу. Ой і галасу ж вони наробили на старті сезону! «Буковина» й «Титан» навіть утримували лідерство в лізі. Навряд чи хтось міг перед стартом спрогнозувати настільки потужний страт цих колективів. А загалом, дивуватися, мабуть, нічому. Їхні здобутки свідчать про одне: друга ліга поступово набуває у майстерності. Нині актуальним залишається лише питання: чи зможуть в тому ж дусі ці колективи подолати й друге коло змагань. Якщо пригадати, то минулого сезону білоцерківський «Арсенал» теж виступив не гірше, а ось після зимової перерви кураж закінчився, й результати залишали бажати кращого. Тож Ігорю Артимовичу мало не в екстреному порядку довелося шукати підсилення в особі кваліфікованих гравців задля стабілізації ситуації.

Ближче до дна турнірної таблиці розташувалися «Нафтовик-Укрнафта», «Геліос» та «Енергетик». Всім трьом довелося пережити зміни на тренерському містку. Так Сергій Шевченко з Охтирки перейшов до прем’єр-лігового «Севастополя». Очолив команду Сергій Мізін, котрий до цього працював спортивним директором. Можливо, зміни, можливо, в колективі існують більш суттєві проблеми, але «нафтовики» в цій першості загубилися. Не краще зіграв і харківський «Геліос», тож відставка Кандаурова була прогнозованою. Заміну керівництво «сонячних» знайшло в Бурштині. Роман Покора, ставши правонаступником Миколи Пристая, провів з «енергетиками» лише чотири зустрічі. І коли здавалося, справи пішли на краще, коуч погодився на пропозицію «Геліоса», тож навесні очікуємо відродження «сонячних». А тренерський місток «Енергетика» знову дістався Михайлу Савці, котрий не один рік обіймав цю посаду.

Далеко не своє місце (15) посідає й «Дністер». За підбором гравців овідіопольці, щонайменше, мають бути ближче до лідерів групи. З приходом в команду Олександра Косиріна всерйоз заговорили про найгрізнішу лінію нападу в першій лізі: Косирін — Полтавець. Та якщо останній вісім голів встиг назабивати, то екс-гравцю «Чорноморця» сповна команді так і не вдалося допомогти. На заваді стала травма.

Мало не до останніх турів приреченим виглядало майбутнє кіровоградської «Зірки». Після того, як команду залишив Ігор Жабченко, Олександр Дериберин не зумів утримати колектив на плаву. Поразка за поразкою призвели до відставки коуча. Рятувати колектив з обласного центру був покликаний Анатолій Бузник. В останніх трьох турах команда святкувала перемоги, тож реанімувати колектив таки вдалося.

Мало не зник з футбольної мапи України «Фенікс-Іллічівець». Критичною точкою став матч 1/8 Кубку України, коли калініці оголосили про зняття команди зі змагань. Довелося докласти багато зусиль, і ПФЛ в тому числі, аби не допустити найгіршого. Укомплектувавшись вільними агентами, «Фенікс» хоча й зазнав кілька розгромів, але таки дотягнув до зимових канікул. Після матчу зі «Сталлю» керманич команди Іван Марущак сказав, що «сторінку» під назвою «Фенікс-Іллічівець» перегорнуто, відкривається нова — «Перлина» (Ялта). «Фенікс» відродили для того, щоб він став «Перлиною».

Найбезнадійніший вигляд має нині майбутнє «Прикарпаття». Команда здобула лише дев’ять очок, міцно осівши на самому дні. Схоже, що розмови про багатих спонсорів та інвесторів виявилися пустою балаканиною, тож прогнозувати поліпшення ситуації на Івано-Франківщині поки не доводиться.

ПФЛ

Переглядів: 4452 | Додав: Admin
Всього коментарів: 7
5 jesterfaN  

3 долина  
Артемович КРАСАВА!А Горобец(президент) МОЛОДЧАГА!

4 jesterfaN  
О-о

2 MaxOn  
Согласен полностью с Angeliys!! Мы достойны места не ниже 5-го!! Ждем новых побед и достижений клуба!! Верим в команду!! up

1 Angeliys  
могли і краще закінчити, надіюсь після зими з новими силами і в бій доказувать що ми можем боротись і за вище місце ніж 10

6 jesterfaN  
+1

7 jesterfaN  
+1

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua