Пятница, 19.04.2024, 03:31

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Май » 6 » Ігор Артимович: Ми не фаворити, однак огризнутися спробуємо
11:37
Ігор Артимович: Ми не фаворити, однак огризнутися спробуємо
Хто лідер першої ліги? Здається, просте запитання, відповідь на яке знайдете, ледь поглянувши на турнірну таблицю. А що як сухі цифри брешуть?.. Ось, скажімо, «Олександрія» з «Чорноморцем» — попереду всіх, але ж найкраще наразі виступає більш ніж скромний білоцерківський «Арсенал»! 2011-го саме цей колектив зумів набрати найбільше очок (п’ятнадцять у семи матчах), і якби боротьба не виходила на фінішну пряму, а тільки розпочиналася, футбольна Україна дивувалася би силі арсеналівців. Вдалий початок року не став сюрпризом тільки для головного тренера колективу Ігоря Артимовича, який досить стримано оцінює лідерство-2011 по-білоцерківськи.
— Ігоре Климентійовичу, цьогоріч «Арсенал» набрав найбільше очок у першій лізі. Не жалкуєте, що сезон не проходить за календарем «весна-осінь»?

— Що ж вдієш! (усміхається). Якби так стартували відразу, то, можливо, зараз були би й значно вище у турнірній таблиці. Та гадаю, ми досить непогано виступаємо і за теперішнім форматом календаря. Зрештою, в першому колі нам більше не щастило, тож ось тепер Фортуна повернулася лицем до нас.

— А все ж, у чому секрет такого переродження: з типового середняка — у грізну першолігову силу?

— Не вбачаю в цьому нічого надприродного, просто так уже склалося, що восени ми частенько втрачали очки в матчах з рівними собі, а нині стабільно набираємо «своє». Також додала нам сил і зимова кадрова ротація. Ті ж Постолатьєв, Фурта, Налигач, Леонов покращили гру. Тому дивуватися нашим звитягам, вважаю, зайве.

— А все таки, наскільки серйозно можна сприймати «Арсенал» у першій лізі?

— (пауза) Певний натяк?.. Та ні, я реально сприймаю життя, і не почуєте грандіозних планів від «Арсенала». Принаймні цього сезону. Ми розуміємо, що без осічок не обійдеться.

— Тобто, теперішня турнірна ситуація вас влаштовує?

— Минулого сезону команда фінішувала дев’ятою, наразі тримаємося восьмими. Мабуть, це наш справжній рівень, тому будемо задоволені, якщо  завершимо чемпіонат ближче до шостої-сьомої сходинок.

— І про прем’єр-лігу, навіть у перспективі, згадувати зайве…

— Ну чому ж? Зрозуміло, що не цьогоріч, радше вже за два-три роки. Хоча, ти ж усвідомлюєш, що від мене мало що залежить — для виходу в еліту мусить бути хороше матеріально-технічне підґрунтя. А це вже питання до керівництва клубу.

— З ваших слів, Ігоре Климентійовичу, зрозумів, що мову про підвищення у класі з очільниками ви таки заводили…

—  Хто ж не мріє про виступи в когорті найсильніших? А далі — такою має  бути філософія клубу: не топтатися на місці, а прагнути чогось більшого.

— Яка ж прем’єр-ліга без стадіону!? Ось уже кілька місяців «Арсенал» домашні поєдинки проводить не в Білій Церкві, а в Обухові. Коли ж, нарешті, переїдете в рідне місто?

— Про це мені складно судити: тільки й того, що знаю про непрості перемовини клубного керівництва з мерією Білої Церкви. Наразі, певно, місцева влада не дуже й зацікавлена в команді бодай першої ліги. Доводиться нам грати в Обухові, де подеколи вболівальників команди-суперниці явно більше, ніж наших. Адже дорога в це місто від Білої Церкви досить далека, і 70 кілометрів зазвичай долають наших фанів зо тридцять. Натомість в Обухові місцеві любителі футболу не дуже тішать «Арсенал» своєю підтримкою.

— Можливо, є сенс залишитися там бодай заради фарту?

— (усміхається) Хіба що тільки задля  нього! Але, на мій погляд, весною ми б демонстрували й не гірші результати у Білій Церкві. Тому хочемо додому.

— Ігоре Климентійовичу, повернімося до справ турнірних. Який з виграних матчів вам запам’ятався найбільше?

— Перемоги завжди довго тримаються в думках, а тим паче, схожі на наші останні звитяги. Тільки у двобої з харківським «Геліосом» «Арсенал» переважив суперника з різницею у два голи, усі ж інші матчі тримали нас у  напрузі до останньої ігрової секунди, переживання довго не зникали й після фінального свистка. Повторюся: спасибі удачі, яка в проведених зустрічах була на нашому боці: якщо раніше за рівної гри ми зазвичай поступалися, то тепер навпаки — беремо гору.

— Мабуть, білоцерківської удачі явно не вистачає сьогоднішнім лідерам першої ліги «Олександрії» та «Чорноморцю». Вас не дивує чимала кількість осічок так званих флагманів чемпіонату?

— Ні. На диво цей сезон рівний у площині співвідношення сил між суперниками. Тому й не бачу нічого особливого у частеньких провалах олександріївців та одеситів.

— Гадаєте, в прем’єр-лігу потраплять найдостойніші?

— Складно відповісти, бо ж, приміром, якби той же «Львів» залишився у осінньому бойовому складі, то, вважаю, потрапив би в еліту. Скажу так — у разі підвищення в класі сьогоднішніх лідерів їм потрібно добре підсилитися вже у літнє міжсезоння. Принаймні такі висновки роблю з особистих протистоянь з ними у першому колі. Та на черзі у мене ще по одному побаченню з «Олександрією» та «Чорноморцем» уже в найближчих турах. Тоді для себе й відповім, чи й справді найдостойніші потраплять в еліту.

— То на що розраховуватимете у поєдинках з лідерами?

— Найперше, на якісну гру і, як мінімум, на нічию. Врешті, ми не фаворити, однак огризнутися спробуємо. Повір, мотивації нам вистачить.

Ростислав БУНЯК, «УФ»
ukrfootball.in.ua


Переглядів: 3069 | Додав: Admin
Всього коментарів: 7
6 MercuryR  
Наш мер , або хтось з депутатів мабуть живуть десь поблизу і вони не люблять шуму на стадіоні та веселих облич задоволених людей

7 mars  
Наш мер ничего не решает, надо внимательно читать на центральном входе к кому стадион относится,все вопросы надо в Киеве пробивать,зам министра транспорта наш земляк, Кириленко тоже,надо ехать просить,просто так ничего не сдвинется,и надо что-то строить самим,был недавно в Плисках-село ,а целый футбольный комплекс,стадион,тренировочные поля и ведь команда не особо богатая,посмотреть заявку одна молодежь.Надо про следующий сезон думать, долгосрочные контракты заключать,с арендоваными вопрос решать.

5 Angeliys  
тиждень налаштовувався на матч в Білій, і бац знов Обухів, владу нашу втопку! Ось 2 дня назад проходив біля кераміки, повний застой, розгребли поле і на цьому все!

4 zapod  
Да нет они просто ждут,когда команде нашей будет не очень хорошо(в смысле турнирных достижений)...А сейчас она лидер после перерыва зимнего,вы только вдумайтесь наш Арсенал ЛИДЕР весенней части,когда такое было?А они палки в колёса вставляют.....Респект Горобцу(презеденту)627,футболистам и Артемовичу с его помошниками!!!!!!!!!!!!КРАСАВЦЫ.....

3 Ruan  
совершенно согласен, думал завтра пойти на футбол(мелькнуло что Арсенал на трудовых сыграет) а хрен,обидно сколько ждали достойной команды которая будит представлять наш город,дождались а мерия такую фигню порит....это что-ли нужно болельщиками митинг устроить возле мерии!!!

2 MaxOn  
Блин команда хочет играть у себя дома, болельщики хотят видеть свою же команду дома - а наша "дорогая" мэрия только препятствует этому!! Неужели сложно решить этот вопрос и сделать 4-5 тис. болельщикам отличное настроение и хороший настрой команде которая увидит поддержку на трибунах!!
Не власть в городе, а что попало!!

1 carmen  
нашi владi до одного мiсця команда

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua