Суббота, 27.04.2024, 05:26

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Май » 8 » 29 тур. "Арсенал" – "Буковина" 1:2
09:15
29 тур. "Арсенал" – "Буковина" 1:2
Голи: Рибковський 23 - Маковійчук 33, Степанков 47
Попередження: Леонов (19), Рибковський (30).
«Арсенал»: Суслов, Гонщик (Івашко, 74), Малий, Огиря, Антоненко - к, Алексанов (Козаченко, 59), Коваленко, Костюк, Рибковський (Ковельський, 80), Леонов, Фурта (Товкацький, 52).
«Буковина»: Чурилов, Циколія, В. Мельник, Керч, Басов, Гунчка - к, Сантрапанських (Зелді, 90 +5), Дорош (Рудченко, 68), Степанков (Донець, 60), Семенюк (Даньків, 82), Маковійчук (Климус, 90 +2).
Правий був той чоловік, який сказав: «Історія має властивість повторюватися». І у звітній грі, ця теза, на жаль, для прихильників «Арсеналу», повторився. Причому двічі. По-перше, відразу ж згадався матч цих суперників у першому колі. Тоді «каноніри» також першими відкрили рахунок, проте не тільки не змогли утримати прийнятний для себе результат, але і програли - 1:2. По-друге, в осінньому циклі змагань «Арсенал» набрав неабиякий хід, здобувши перемогу в п'яти матчах (одна кубкова гра і чотири календарних поєдинку) і лише тільки після цього програв на виїзді вінницькій «Ниві». Щось подібне спостерігається і зараз: вигравши п'ять зустрічей до ряду «Арсенал» зазнав поразки. Таке ось вам дежа-вю...

Вперше у другому колі «каноніри» залишали стадіон не в радісному настрої. Вперше у весняному циклі змагань «Арсенал» (якого небезпідставно в цьому році стали називати відкриттям другого кола) втратив очки. Вперше в цьому році я побачив головного тренера «Арсеналу» Ігоря Артимовича засмученим. І справа тут була не стільки в остаточному результаті поєдинку, скільки в суддівстві. Хоча про все по порядку.

Напередодні гри кадрових проблем у тренерського штабу білоцерківського клубу було предостатньо. Почнемо з того, що поєдинок з «Буковиною» пропускали три з чотирьох основних захисників «Арсеналу». Через перебір жовтих карток поза грою залишилися відразу два - ценртбека Олександр Лебединець і Володимир Налигач. Нічим не міг допомогти своїй команді і правий захисник Максим Стоян, який в матчі минулого туру проти «Динамо-2» отримав травму (за попередньою інформацією він буде залишатися поза грою ще як мінімум три тижні). До цих пір після ушкоджень не можуть поновитися півзахисник Станіслав Гудзікевич і форвард Володимир Постолатьєв. Так що тренерському штабу довелося добряче поламати голову, вибираючи на цей матч стартового склад. У результаті, в центрі оборони були виставлені Сергій Малий та Владислав Огиря. Своє звичне місце на лівому фланзі в захисті зайняв Олександр Антоненко, на правий край був відряджений Вадим Гонщик. Пару центральних півзахисників склали Костянтин Коваленко та Сергій Костюк, за фланги півзахисту відповідали Сергій Алексанов і Павло Рибковський. Вперед були висунуті Дмитро Леонов і герой матчу минулого туру Юрій Фурта, який вперше потрапив до стартового складу «Арсеналу».

«Буковина» ж наситивши центр поля п'ятьма гравцями (Євген Сантрапанських, Роман Дорош, Руслан Гунчак, Степан Маковійчук, Олександр Семенюк) висунула вперед всього лише одного нападаючого - колишнього форварда «Арсеналу» Романа Степанкова. У оборонних ж порядках гостей було задіяно четверо гравців - Олег Керчу, Вадим Мельник, Сергій Басов та Іраклій Ціколія.

Гості, несамовито підтримувані своїми фанатами, вже з перших хвилин спробували нав'язати «Арсеналу» свій сценарій гри. Однак їхній стартовий натиск був недовгим, і вже хвилини до десятої «каноніри» зуміли повністю перехопити ініціативу в матчі. А незабаром біля воріт «Буковини» виник і перший небезпечний момент, коли після навісної подачі по воротах гостей по черзі пробивали Сергій Алексанов і Юрій Фурта, але обидва «постріли» білоцерківців взяли на себе оборонні редути гостей. Небезпечним був і удар зі штрафного Дмитра Леонова, але м'яч з нижнього кута витягнув воротар «Буковини» Олександр Чурилов. І все ж після декількох невдалих спроб відкрити рахунок (непогані шанси вивести команди вперед мали Леонов і Алексанов) господарі досягають бажаного. Отримавши м'яч біля кута штрафного майданчика, Павло Рибковський обіграв декількох захисників і красивим обвідним ударом направив м'яч у нижній кут буковинських воріт.

Після забитого гола білоцерківці стали грати менш активно і це зіграло з ними злий жарт. «Буковина», зосередивши всю свою увагу на атакуючих діях, через десять хвилин зуміла відновити рівновагу в поєдинку. Після подачі кутового спритнішим за всіх у штрафному майданчику «Арсеналу» виявився Степан Маковійчук, ударом головою він переправив м'яч у сітку білоцерківських воріт.

На відміну від господарів, гості після забитого м'яча і не думали зупинятися і до закінчення першого тайму вони ще мали як мінімум дві можливості знову засмутити білоцерківських вболівальників. Але кіпер «Арсеналу» Кирило Суслов не дав себе переграти ні Вадиму Мельнику, ні Євгену Сантрапанських.

А ось початок другого тайму для господарів вийшов гірше і не придумаєш. Руслан Гунчак зі штрафного навісив м'яч у воротарський майданчик і там Роман Степанков прицільним ударом головою засмутив своїх колишніх одноклубників.

На жаль, але вже в другому матчі поспіль «каноніри» пропускають третій м'яч після розіграшу суперником стандартного положення. «Стандарти», до цього, можна було сміливо вважати грізною зброєю «канонірів», тепер же стандартні положення обертаються проти білоцерківців. (У грі проти «Ниви» «Арсенал» гол пропустив після розіграшу кутового удару).

На куражі підопічні Вадима Зайця незабаром могли забити і третій гол, але найкращий бомбардир першої ліги Руслан Гунчак із забійної позиції пробив вище воріт.

Деякий час гра проходила без небезпечних моментів, але хвилини з шестидесятої біля обох воріт вони посипалися як з рогу достатку. Після подачі кутового ніхто з «канонірів», що знаходилися у штрафному майданчику «Буковини» не зміг переправити м'яч у ворота суперника. Тут же послідував контрвипад гостей, в якому до мети був близький Олександр Семенюк, але Кирило Суслов демонструє чудеса реакції і двічі в одній атаці рятує свою команду. Через кілька хвилин вже форвард господарів Василь Товкацький цілком міг розраховувати на овації стадіону, але його удар прийняла на себе штанга. М'яч відскочив до Павла Рибковського, його ж «постріл» з вигідної позиції прийшовся в спину чернівецькому захисникові.

У минулому звіті про поєдинок «Арсеналу» з «Нивою» я зазначав прекрасну гру білоцерківського голкіпера Суслова Кирила. А в цьому матчі Кирило зіграв ще краще. Якби не його впевнені дії на останньому рубежі, рахунок у матчі був би розгромним. Маковійчук, Гунчак, Семенюк марно намагалися пробити стража білоцерківських воріт. Зокрема один тільки Руслан Гунчак у звітній зустрічі міг поповнити свій бомбардирський рейтинг як мінімум трьома голами. Але, ні зі штрафного метрів з 25-ти, ні після обрізки білоцерківських захисників метрів з чотирьох, ні після виходу практично один в один, він не зміг переграти одного з кращих (на мій погляд) голкіперів першої ліги Кирила Суслова.

А незадовго до фінального свистка, коли білоцерківці намагаючись відігратися, кинули в атаку великі сили, і трапилися два моменти, що вплинули на післяматчеве настрій головного тренера «Арсеналу». Сергія Костюка,який проривається до воріт суперника, зупинили недозволеним прийомом. Порушення побачили всі, крім харківського арбітра. Минуло всього лише кілька хвилин і знову неподалік від свого штрафного майданчика гості порушують правила. Велике ж було здивування всіх, коли суддя зафіксував порушення і призначив штрафний удар ... у бік воріт «Арсеналу».

Але, незважаючи на суддівські казуси, «каноніри» все ж таки мали можливість зрівняти рахунок проте м'яч після удару Сергія Костюка всього лише «поцілував» поперечину. А незабаром пролунав фінальний свисток, який сповістив про першу в цьому колі білоцерківську поразку.

На жаль, але казка під назвою «безпрограшна серія» для «Арсеналу» завершилася. Але навіть, незважаючи на поразку, «каноніри» можуть пишатися тим, що вони поставили новий клубний рекорд - п'ять поспіль перемог в чемпіонаті. Хоча знаючи тренерський штаб «канонірів», навряд чи всі гравці будуть спочивати на лаврах. Адже мета будь-якого спортсмена не тільки повторити своє колишнє досягнення, а й поставити новий рекорд. А це значить, є до чого прагнути ...

Андрій Варакін, спеціально для UA-Футбол


Переглядів: 3866 | Додав: Alex
Всього коментарів: 4
4 zapod  
Всё нормально любимая команда,болельщики с вами!!!!!Нехотят наш Арсенал видеть среди лидеров...нехотят!!!!!Арсенал вперёд!!!

3 MaxOn  
Ничего страшного не произошло)) Арсенал вперед))
Всех с Днём Победы!!

1 IrBiS  
шкода, але нічого наступний матч ми виграємо!!!!!

2 Alex  
звичайно переможемо, з лідерами ми завжди граємо добре

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua