Четверг, 28.03.2024, 18:49

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Май » 16 » 30 тур. "Олександрія" – "Арсенал" 2:0
08:48
30 тур. "Олександрія" – "Арсенал" 2:0
Голи: Таргамадзе, 28, Старенький, 80
Попередження: Зейналов, 39, Козак, 51, - Костюк, 5, Налигач, 49, Вербний, 58
ПФК «Олександрія»: Паньків, Сахневич, Чередніченко, Шевченко (Кабанов, 72), Довгий (Грицук, 86), Зейналов (Назаренко, 46), Запорожан, Гітченко, Ксьонз, Таргамадзе (Старенький, 67), Козак (Пархоменко, 79)
«Арсенал»: Суслов, Гонщик (Малий, 85), Лебединець, Налигач, Антоненко, Вербний (Алексанов, 69), Коваленко, Огіря (Товкацький, 58), Рибковський (Гудзікевич, 51), Костюк, Фурта (Козаченко, 67)
Звітний поєдинок, здавалося б, не мав принципового значення ані для якої з команд-учасниць. «Олександрія» навряд чи помилилася б аж 5 разів поспіль на фініші чемпіонату, «Арсенал» же, в свою чергу, не є нині претендентом ані на підвищення, ані на пониження в класі, і може почуватися відносно спокійно на 8-й позиції.

Вище вказані обставини, проте, мало далися взнаки. Хіба що господарі провели не найкращий зі своїх перших таймів (по перерві, втім, сторицею компенсувавши не надто стрімкий темп і створивши масу голевих моментів у матчі). Що ж до білоцерківського «Арсеналу», то біло-червоні билися з лідером буквально чи не на кожному клаптику футбольного поля і чи не всі 98 хвилин матчу. Та одного ентузіазму і бажання виявилося явно не досить для того, аби забрати в ПФК «Олександрія» на КСК «Ніка» бодай одне очко.

Отож, попри те, що команди зіграли, можливо, не найкращі зі своїх матчів сезону (біло-червоні не достатньо відпрацювали в обороні, були не надто вигадливими при організації атак, а жовто-чорні надто часто збивалися на індивідуальну гру, а командна – не завжди йшла), для глядачів матч виявився дуже цікавим. Адже інтрига існувала на полі аж до 80-ї хвилини, коли №27 ПФК, Сергій Старенький, невідпорним ударом її поховав, зробивши рахунок 2:0 на користь господарів.

Матч почався, проте, з дещо активніших і напористіших, ніж у візаві, дій «Арсеналу», що призвело до першого потенційно небезпечного штрафного вже на 2 хв. На 6 хв. під час виконання ще одного штрафного на висоті був воротар. Темп матчу від початку був не надто швидкий. Крім того, доволі часто чути суддівський свисток, що, звісно, не на користь командної швидкості жодної з команд. Тренер господарів Володимир Шаран навіть змушений був поцікавитися в своїх гравців: коли ж, мовляв, ви вже прокинетеся? «Олександрія» і справді прокидається, але зробити це, зважаючи на агресивні дії захисну канонірів, насправді їй було не так просто. Вишкрябувати перші напівмоменти футболістам-господарям доводиться просто з нічого. Давід Таргамадзе на 9 хв. буквально «пірнає» в штрафну, робить миттєве неймовірне зусилля, прокидаючи м’яч собі на хід, блокований захисником, падає, але свисток мовчить (арбітри того дня були толерантними в плані падінь у штрафному майданчику і призначень пенальті). На 11 хв. олександрійці розігрують яскраву комбінацію, яку в центрі перед штрафною навпроти воріт розпочав Руслан Зейналов, її підхопили Шевченко із Ксьонзом, усе закінчилося чудовим прострілом, на який олександрієць на лівому фланзі, куди вже було спрямовано м’яч,просто не встиг – надто стрімкою була ця багатоходівка. На 12 хв. Таргамадзе пасує на Запорожана, вривається в штрафну, але м’яча не отримує – захисник канонірів був на своєму місці, тому – лише кутовий. На 13 хв., утім, «Арсенал» в контрвипаді відповідає небезпечним ударом гравця під №21 – Юрій Паньків на місці.

Усю першу третину матчу ПФК нарощує власну територіальну перевагу, тоді як «Арсенал», користуючись цим, постійно шукає можливості результативної контратаки. На 24 хв. після розіграшу кутового кіпер жовто-чорних задушує небезпечний момент, так би мовити, в самому зародку. А на 25 хв. «Олександрія» вже отримує можливість забити головою. На 27 хв. «Олександрія» здійснює черговий перехват м’яча, однак, атака зупинена. На 28 хв. грузинський півзахисник Давід Таргамадзе знову, як він це робив з десяток разів у матчі, повністю бере гру на себе, здійснює прохід лівим флангом, зміщується в центр, там, відтіснений захисниками, одразу пасує. Гарматний удар «Олександрії» з правого флангу, Кирило Суслов змушений відбивати м’яч, траєкторія якого в іншому випадку була б непрогнозованою. Однак голкіпер вибиває шкіряного просто на ногу Давіда Таргамадзе, який по центру, як «Аврора» Зимовий палац, просто-таки розстрілює ворота суперника – 1:0. Між іншим, цей гол Таргамадзе довів різницю між забитими і пропущеними м’ячами в ПФК «Олександрія» в звітній першості до +30.

Якщо хтось думає, що після цього гра заспокоїлася й обидві команди змирилися з рахунком на табло, то такий явно помиляється. Буквально за мить Юрій Паньків рятує свою команду від взяття воріт. «Арсенал» надалі б’ється за престиж (матч проти лідера першості!), а «Олександрія» - за реноме (лідером першості бути, мовляв, гідні – середнякам на власному полі не здаємося!) Десь приблизно такою була тема футбольних пристрастей у протистоянні суперників сьогоднішнього вечора. На 33 хв., коли Михайло Козак небезпечно навішує в штрафну, Кирило Суслов ліквідує небезпеку вчасним перехватом. На 35 хв. Таргамадзе, виконуючи штрафний, робить перспективний навіс, але партнерів у точці прийому м’яча нема. Таких непорозумінь між олександрійцями в останній стадії атаки, між іншим, у цьому матчі було немало. На полі – чимало боротьби (як у повітрі, так і на землі) за кожен м’яч, унаслідку чого після частих свистків з являються такі ж часті гірчичники. На 41 хв. після чергового вдалого перехвату жовто-чорні втрачають м’яч на пустому, так би мовити, місці. А на 43 хв., за участю, напевно, найкращого гравця в складі своєї команди цього вечора Сергія Костюка, каноніри з Білої Церкви створюють найнебезпечніший за весь матч момент для взяття воріт свого суперника. №11 біло-червоних здалеку без підготовки заряджає по воротах господарів з лівої ноги і тільки поперечина рятує ПФК від поновлення рівноваги на табло рідного стадіону. На другій доданій хвилині першого тайму «Арсенал» повторює спробу зрівняти рахунок за допомогою «дальнобійної артилерії», але, як і кілька разів після продовження гри в другій сорокап ятці, спроба ця виявилася невдалою.

Наступний тайм розпочався з замін (до слова сказати, загалом в «Олександрії» вони виявилися в кінцевому рахунку ефективнішими) та чергової дальнобійної пристрілки до рамки воріт з боку Сергія Костюка на 47 хв. На 52 хв. у ПФК «Олександрія», який розпочав і провів цей тайм куди жвавіше, ніж попередній, чергове непорозуміння між гравцями групи атаки. На 55 хв. жовто-чорні, які розуміють, що гра ще не зроблена, знову в атаці: черговий забіг Давіда Таргамадзе лівим флангом, виграний грузином у всього захисту гостей, завершується падінням у штрафній. «Арсенал», проте, включає свої максимальні морально-вольові і рветься за всяку ціну відігруватися. Однак цей порив призводить до того, що на початку останньої третини гри небезпечні моменти починають виникати якраз у стані Суслова.

Спочатку, на 61 хв. свіжий Дмитро Назаренко ледве не замикає головою передачі, перебуваючи в самісінькому центрі штрафної. На 65 хв. після чергового відбору м’яча Таргамадзе починає атаку вже праворуч, і там справа доходить до елегантної скидки на Михайла Козака, який, перебуваючи сам-на-сам із воротарем гостей, миттєво пробиває, але – повз ворота. На 67 хв. лише відчайдушні дії захисників відводять небезпеку другого гола в ворота канонірів. «Арсенал» усе ж з великим бажанням рветься вперед, і на 74 хв. перевірено пильність Юрія Паньківа ударом справа. До удару в бік воріт господарів доходить іще раз. Однак, з 75 хв. в «Олександрії» раптом неначе відкривається друге дихання: відчувається, що олександрійський гол – лише питання часу. Спочатку після удару на 78 хв. м’яч відскакує до Олекси Довгого, й удар останнього на добивання блокує воротар, який якимось чудом устиг перегрупуватися і встрибнути в траєкторію польоту м’яча в порожні ворота. Потім, на 79 хв. Дмитро Назаренко пробиває головою над поперечиною. На 80 хв. у плані результату для канонірів усе скінчилося: свіжий Сергій Старенький гарматним пострілом угатив шкіряну кулю в ворота - 2:0. За дві хвилини Старенький, упіймавши кураж, здійснює сольний рейд у штрафну суперника. На 84 хв. Олекса Довгий виходить на оперативний простір у штрафній і падає. На 86 Павло Ксьонз, який в цьому матчі діяв з глибини, створює ще один небезпечний момент. Навіть у додану п’ятихвилинку олександрійці прагнули і могли збільшити рахунок: зокрема, до цього кілька разів був близький тридцятирічний форвард Тарас Кабанов, якому одного разу успішно асистував Василь Грицук.

Слід відзначити, що оскільки «Львів», «Сталь» і «Закарпаття» сьогодні втратили очки (хоч офіційно ще і перебувають у списку претендентів на підвищення в класі), то з долею вірогідності 99,9% уже зараз ми можемо назвати одну команду, яка достроково виборола путівку до Прем єр-Ліги: це ПФК «Олександрія» (президент цього центральноукраїнського клубу Микола Миколайович Лавренко 17 травня святкуватиме свій черговий день народження і може бути повністю задоволений командою, якою він опікується вже 20 років).

Усе, що залишилося з ясувати: чи вдасться «Чорноморцю» «наздогнати і перегнати» лідера. З огляду на одну пропущену гру моряків, можливо, це стане відомо вже через два тури. Утім, навіть якщо інтрига ендшпілю першості вгорі таблиці ослабла, цього не скажеш про турнірне дно… Та й на «Олександрію» очікує ще не один цікавий поєдинок: з решти чотирьох, як мінімум, три – суперпринципові матчі: вдома проти «Льовова» (галичани спробують нагадати розгромне своє домашнє 0:3) та «Сталі» (традиційно найнезручніша команда для жовто-чорних олександрійців, на якому б місці ті не перебували), а також особливим стане дербі Кіровоградщини в столиці регіону проти «Зірки», яка навесні громить суперників у рідних пенатах, зазвичай, із різницею в три сухі м’ячі (як то буде з земляками?). Тому-то вішати бутси на цвях олександрійці не збираються навіть напередодні відносно спокійного виїзду до Армянську. Не здасться на фініші й «Арсенал», що прагне завершити 20-ту першість на якомога соліднішому місці.

Віталій Квітка, спеціально для UA-Футбол


Переглядів: 4427 | Додав: Alex
Всього коментарів: 2
2 Alex  
нарешті Арсенал гратиме вдома!!!!!!!! в суботу о 17 годині всі на стадіон!!!!!!!!

1 GRIGSON  
мнен игра наших понравилась-а счет это ерунда.АРСЕНАЛ-ВПЕРЕД!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua