Среда, 24.04.2024, 12:18

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Октябрь » 12 » Рейтинг клубів України: «Арсенал» у першій двадцятці
19:44
Рейтинг клубів України: «Арсенал» у першій двадцятці
uFootball.com.ua розпочинає новий унікальний футбольний проект.
Шановні друзі! Ми раді презентувати вам нове творіння своїх рук. Творіння унікальне, аналогів якому немає у вітчизняному футбольному просторі. Це - загальний рейтинг всіх клубів України, що беруть участь у професійних футбольних змаганнях.

Розповімо детальніше про принцип формування рейтингу. Першою, статичною частиною його є бонуси за попередній сезон. Бонуси нараховуються всім командам, що брали участь в матчах чемпіонату всіх професійних ліг та Кубку України. Принцип нарахування наступний - кожна команда отримує за своє місце в чемпіонаті і стадію Кубка певну кількість балів.

УПЛ: чемпіон отримує 120 балів, друга команда ліги - 118, і так далі, з "кроком" у 2 бали, аж до останнього, 16-го місця, що заробляє, відповідно, 90 залікових пунктів.

Перша ліга: від 74-х за перше місце з тим же 2-очковим "кроком" на пониження до 40-а за 18-е.

Друга ліга: той самий принцип, по 2 очки вниз за кожне місце. Переможці груп отримують по 28 балів, 14-і команди - по 2. 2-ма балами преміюються також і нові команди, що не брали участі в попередньому чемпіонаті.

В Кубку - своя система нарахування балів. Переможець отримує 60 пунктів, фіналіст - 55, і далі з 5-очковим "кроком" до 35-ти для тих, хто завершив виступи на стадії 1/16-ї фіналу. Для попередніх раундів кількість балів буде змінюватись в залежності від кількості цих раундів. Зараз тим, хто вилетів в першому попередньому раунді нараховується 5 балів, в другому - 10.

Складаючи суму "чемпіонатних" та "кубкових" балів, отримуємо ту кількість залікових пунктів, з якою клуби підходять до старту чемпіонату. Нескладно побачити, що, наприклад, донецький Шахтар стартував в цьому сезоні зі 160-ма балами, а київське Динамо - з 153-ма.

Другу частину складає так званий динамічний рейтинг. Він нараховується після кожного матчу чемпіонату, Кубку та єврокубків (зауважте, в статичній частині єврозмагання не враховуються - тільки в динамічній). Принцип нарахування наступний:

- за кожну перемогу команда отримує до свого рейтингу певну кількість балів;
- після кожної поразки така ж сама кількість балів від рейтингу команди віднімається;
- нічия це умовний "нуль", рейтинг залишається незмінним.

Кількість залікових пунктів для кожного турніру різна.

Матч в УПЛ - 3 (і, відповідно, -3) бали.
Перша ліга - 2 (і -2).
Друга ліга - 1 (і -1).

Кубок розділено на дві частини:
в попередніх раундах - 1 (і -1) бал,
в основних раундах - 3 (і -3) бали.

Так само поділені і єврокубки:
в кваліфікаційних раундах, включаючи і раунд плей-офф, що передує груповій стадії ЛЧ і ЛЄ - 3 (і -3) бали за перемогу (поразку),
починаючи з групової стадії - 5 (і -5) балів.
Ліга Чемпіонів і Ліга Європи в нашому рейтингу ніяк не диференціюються.

Отже, як бачимо, рейтинг може суттєво змінюватись після кожного матчу команди - особливо це стосується поєдинків в єврокубках. До прикладу, Шахтар в минулому році б дуже суттєво відірвався від Динамо, оскільки виграв 5 із 6 матчів групового турніру. Зараз же саме єврокубки дозволили киянам максимально наблизитись до свого головного суперника.

Отже, перед вами "Рейтинг клубів України" на 11 жовтня, тобто після поєдинків 15-го туру в першій лізі. Оновлюватись він буде після кожного туру в чемпіонаті, Кубку чи єврокубках (перенесені матчі, як-от Металург-Львів в першій лізі, ми будемо просто фіксувати, але нову версію рейтингу не вивішуватимемо).



Примітка: білим кольором виділені ті клуби, що потрапили в статичну частину рейтингу (за досягнення в минулому сезоні), але в поточному чемпіонаті чи Кубку участі не беруть.

Чекаємо на ваші відгуки, зауваження та рекомендації!
Переглядів: 3053 | Додав: Admin
Всього коментарів: 5
5 Валерыч  
Рейтинги все эти для бездельников!
Какое место занимаешь, таков и твой уровень - всё просто!

4 mikasa  
Соглашусь, что примитив, для рекламы собственного ресурса

3 uFootball  
Між іншим, шановний Игон, за цим, як Ви висловились - дилетантським, принципом побудований рейтинг, що вже не перший рік функціонує в одній із найфутбольніших країн світу, Бразилії. Власне, там ми ідею і позичили.

2 Игон  
Рейтинг совершенная фигня. Не проще сделать коефициент с учетом приналежности к определенной лиге и поставить бонусы за занятые места? А тут какие-то очки по достижениям, но не по самому главному для чемпионатов - очкам. Дилетантство.

1 Фанат  
Это серьёзная заявка на победу)))))))))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua