Пятница, 26.04.2024, 13:10

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Октябрь » 27 » Перша ліга. Підсумки першого кола
22:20
Перша ліга. Підсумки першого кола
До вашої уваги — найяскравіші події першого кола.
Резонанс. Замах на життя Вадима Зайця

На жаль, писати суто про улюблену гру в футбольному виданні доводиться не завжди. Підійшовши до питання дещо по-філософськи, усвідомлюєш: немає нічого ціннішого, ніж людське життя. Тому новина про те, що в головного тренера «Буковини» стріляли з вогнепальної зброї й зрештою поранили, — стає центральною. Насправді ж подія сьомого жовтня стала не лише жахливою за своїм сприйняттям, а й знову змусила в часи футбольних мільйонів та гламурних мармиз згадати, що футболіст або тренер — теж людина. У таких ситуаціях навіть «гра мільйонів» залишається другосортною і не такою доленосною, як здавалося ще за мить до почутої новини — «у Вадима Зайця стріляли». А отже, й забути такі речі неможливо.

Матч першого кола. Як сталевари відливали нафту

У рамках 12-го туру в Охтирці четверта команда першості приймала дванадцяту. Тож назвати протистояння «Нафтовика-Укрнафти» та «Сталі» центральним принаймні в турі до гри було вкрай не просто. Зате 90 хвилин поєдинку на Сумщині запам’ятаються очевидцям ще надовго. Уже на другій хвилині матчу гості вели в рахунку, а на 16-й їхня перевага подвоїлася. Однак господарі швидко відповіли одним м’ячем, а в середині тайму за барвистої та сонцесяйної гри рахунок уже був нічийним. Ще до перерви підопічні Анатолія Волобуєва знову повели в рахунку, але пропустили втретє в першій половині другого тайму. Зрештою, алчевці перемогу таки вирвали — 3:4.

Воля до перемоги обох команд, жага до боротьби та видовищний футбол — і такий сюжет. Коли ви востаннє бачили подібне в прем’єр-лізі?..

Розчарування. А «моряки» «сушили весла»

Як правило, команди, котрі вилітають з ПЛ, одразу ж стають фаворитами першої ліги. Однак «Севастополь» під орудою нового тренера Олександра Рябоконя взявся розвінчувати цей «міф» уже з другого туру. Після стартової перемоги в Молодіжному «моряки» поступилися в Ужгороді, після чого так і не піднялися в турнірній таблиці принаймні на друге місце. Хоча й мають у своєму складі зіркових виконавців, на кшталт Дуляя чи Левандовського (нехай вони й мало грають через травми), таку інфраструктуру та фінансування, але їхня відстань у 9 очок до другої прем’єр-лігівської сходинки здається ледь не катастрофічною. А 14-й у чемпіонаті показник з результативності — тому лише підтвердження.

Турнірні ж провали «Львова» чи «Ниви» зі зрозумілих причин розчаруванням називати не візьмусь.

Головне відкриття — не ядрами, так помідорами!

«Кримтеплиця» та «Арсенал» останніми роками стають дедалі потужнішими та професіональнішими.

Кримчани головною своєю заслугою можуть вважати той факт, що багаті та записані у фаворити сусіди з Севастополя наразі опинилися позаду в турнірній таблиці. Не варто забувати, що напередодні чемпіонату команда втратила майже весь свій «кістяк», котрий перебрався до Ужгорода на чолі з Севидовим. А вже нині підопічні Федорка у двох матчах з лідерами чемпіонату, «Металургом» та «Говерлою-Закарпаттям», не пропускають жодного м’яча та здобувають 4 очки.

Білоцерківці ж, здається, остаточно знайшли «свого» тренера — Ігор Артимович з року в рік намагається робити кроки вперед, і прогрес помітний — порівняно з минулим сезоном після першого кола, «Арсенал»  піднявся на шість сходинок вище.

Тренерські відставки. П’ять звільнень — мало чи багато?

Першим, хто не впорався зі своїм тренерським завданням, став Анатолій Бузник. Після матчу 6-го туру «Зірка» — «Одеса» (2:3) він разом із своїм помічником Віктором Догадайлом написав заяву про відставку. Її підписали.

Після 11-го туру сталися одразу дві тренерські рокіровки. «Львів» довго не міг знайти заміну Рябоконю, тому команду взявся готувати спортивний директор — Роман Лаба. Лише потім, з приходом до клубу нового президента, його змінив Роман Марич.

Найпам’ятніша відставка кола пов’язана з прізвищем Олександра Рябоконя вже безпосередньо. Його було звільнено після 16 туру, в якому його «Севастополь» поступився «Металургу» — 0:1. Ну, і нарешті черга дійшла й до Олега Федорчука. Він уже не керував командою в матчі 17-го туру, але офіційно заявив про своє звільнення («через наклепи на керівництво») після гри «Ниви» проти «Олімпіка» минулої суботи.

Події, що можуть змінити все. Нові обличчя серед старих проблем

Для багатьох клубів перше коло стало пам’ятним та поворотним у їхніх долях. Так, ФК «Дністер» змінив Овідіополь на Одесу, водночас перед стартом сезону й перейменувавшись на «Одесу». Подібна ідея сподобалася й керманичу ужгородського клубу, тому «Закарпаття» відтепер, не більше — не менше: «Говерла-Закарпаття». Та ще й з новим президентом! Шуфрич-джуніор взявся за клуб серйозно, і, як бачимо, результат є.

Новий президент відтепер й у «Зірки»: Микола Онул продав клуб Максиму Березкіну буквально днями.

А от хто не може знайти президента, а точніше, грошей, так це «Нива» та «Львів». Клуби й досі перебувають у критичній ситуації, й нинішня зима може стати для них останньою.

Анатолій ВОЛКОВ, «Український Футбол»
Переглядів: 1835 | Додав: Admin
Всього коментарів: 4
3 2gene  
ну есть инфа что на Фастовской ,бывшее поле Ферокерама...но я в этом пока не на 100% уверен

4 mars  
Земля на Фастовской Арсеналом куплена у Челнокова еще в середине 2008 года и если были финансовые возможности и желание то понемногу что-то можно было сделать хотя бы поле
,также и в Шкаровке небольшой тренировочный стадион можно было сделать.А по поводу премьер лиги, то надо приличное финансирование,вон Александрия - а у нее спонсор владеет 3 обленергами а какое место, Оболонь, аучитывая какие зарплаты,в профутболе приводили статистику - у Оболони средняя 50тыс. Александрия 80тыс.чуть выше 100-120тыс.Надо быть реалистами я еще раз пишу нет у наших Белоцерковских бизнесменов желания к спонсированию,самое основное дивидентов с этого не заимеешь.

2 ArSeNaL BC  
я подчитал что Арсенал потерял 10 очков так би ишли би на 3 месте!!!!!!

1 Валерыч  
Да, Арсенал задачу по 5-му месту пока выполняет на ура.
Если б не унижение в Ужгороде, было б вообще всё хорошо.
Наверное, со следующего сезона пора бы задуматься о Премьер-лиге.
А что со стадионом? Он строится? Если да, то где?
Может есть у кого-то информация?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua