Четверг, 25.04.2024, 10:14

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2012 » Октябрь » 26 » «Арсенал» стане обласним клубом і зватиметься «Київщиною»
00:30
«Арсенал» стане обласним клубом і зватиметься «Київщиною»

Представляємо розгорнуте інтерв’ю із заступником голови київської обласної федерації футболу Олександром Тютюном про ситуацію довкола білоцерківського «Арсеналу».

– Пане Олександре, кілька тижнів тому професіональний футбол мало не втратив білоцерківський «Арсенал». Нині, коли пристрасті дещо вщухли, хотілося б від вас дізнатися деякі подробиці порятунку клубу та, власне, поцікавитися подальшою його долею.

– Почати хотів би з того, що ще шість років тому я перебував біля витоків створення «Арсеналу», тож доля цього клубу мені не байдужа. Як колишній голова Київської обласної федерації футболу, маю досвід з порятунку команд. Свого часу нашими зусиллями було збережено «Борисфен» (Бориспіль), «Нафком» (Бровари). Ситуація з «Арсеналом», порівняно зі згаданими колективами, була простішою. Нині обласну федерацію футболу очолює губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк, тож подібні питання вирішувати набагато легше.

– З чого, власне, почалися проблеми в «Арсеналі»?

– Коли Ігор Артимович подав у відставку, новиною для мене це не стало. До цього фахівця в мене претензій не було, а ось досвіду роботи йому забракло. Коли ж виникла скрутна ситуація, Ігор Климентійович не знайшов аргументів, аби психологічно згуртувати колектив та перервати серію поразок. Як порядна людина, він не бачив іншого виходу, тож подав у відставку. Відтак ми спілкувалися з президентом клубу Юрієм Горобцем, і тоді питання щодо зняття зі змагань взагалі не стояло. Керувати колективом було доручено Олегу Сокирку. Втім, після поразки від «Одеси» нерви в президента не витримали. Він відмовився фінансувати клуб й забажав зняти «Арсенал» зі змагань.

– Принципове рішення.

– Так. Після цієї заяви розпочалися мало не щоденні розмови з паном Присяжнюком щодо порятунку клубу. Як аргумент я навів приклад, що раніше ми мали шість професіональних клубів Київщини, представлених у всіх лігах, тоді як нині – лише один. Варіантів розглядали кілька. Консультувалися із Юрієм Горобцем, але перемовини успіху не мали. Він вирішив, що займатиметься виключно дитячо-юнацьким футболом. Звичайно, попри таке рішення, хотілося б відзначити його величезний внесок у розвиток професіонального футболу області. Команда йшла правильним шляхом, розвивалася та зростала поступово, а з нею створювалася й матеріально-технічна основа. Нині клуб має хорошу тренувальну базу в селі Шкарівка. Уже розробляється проект будівництва нового сучасного стадіону в Білій Церкві.

Обговорюючи ж з Анатолієм Присяжнюком шляхи порятунку клубу, я на посаду головного тренера запропонував кандидатуру Олега Федорчука. У подальшому планували створення нової футбольної команди на базі чемпіона області – ФК «Колос» (Ковалівка). На зустріч із губернатором, до речі, був запрошений і президент цього клубу Андрій Засуха.

Та коли ми приїхали до Білої Церкви на гру «Арсенал» – «Динамо-2», то я був дещо шокований побаченим. За півгодини до матчу, замість того, щоб розминатися, команда поблизу стадіону вирішувала якісь питання з Андрієм Засухою. До розмови долучився і я із запитанням, хто винен у тому, що «Арсенал» зазнав стількох поразок поспіль. Винна, звичайно, команда, для якої було створено всі умови. Я їх все ж переконав тоді вийти на поле. Аргументи були прості: ми робимо все можливе, аби налагодити ситуацію в клубі, тоді як справа футболістів – виходити на поле і грати. Звичайно, сьогодні ми не можемо запропонувати тих умов, як раніше. Адже вони були одними із найкращих у першій лізі. Та, з іншого боку, позиція футболістів дещо здивувала. Не так давно вони запевняли, що готові грати до кінця сезону безкоштовно, аби лише зберегти клуб. Зрештою, домовилися, що діятимемо злагоджено.

До речі, на нараду, що відбулася перед грою з динамівцями за участю губернатора Анатолія Присяжнюка, а також – де-юре нового президента «Арсеналу» Андрія Засухи, – був запрошений і президент ПФЛ Мілетій Бальчос, у випадку виникнення деяких юридичних питань, оскільки говорили й про зміну назви клубу.

– А як буде вирішено питання з головним тренером?

– Після перемовин гравців із Андрієм Засухою було вирішено, що тренером й надалі працюватиме Олег Сокирко, якому допомагатиме Костянтин Сахаров. Але через відсутність ліцензії в останнього на тренерській лаві може працювати лише Сокирко.

– Нині йдеться про те, щоб дограти перше коло, після чого клуб чекає на реорганізацію та перейменування. На якій стадії вирішення цього питання?

– Сьогодні ледь не щодня я спілкуюся з губернатором. Було ухвалено принципове рішення про створення обласного футбольного клубу «Київщина», який фінансуватиметься наполовину з обласного бюджету, решта – спонсорські кошти. Нині тривають консультації з юристами. Надалі відштовхуватимемося від тих реалій, що є.

Загалом хотів би всіх запевнити, що клуб існуватиме, а про зняття зі змагань навіть не може бути й мови. Свої виступи «Арсенал» продовжить у Білій Церкві на стадіоні «Трудові резерви», де має хорошу глядацьку підтримку.

Переглядів: 4054 | Додав: Admin
Всього коментарів: 8
8 C  
Господа, никто никакой стадион уже не строит. Да, есть проект стадиона который Ю.Горобец хотел построить на ул.Фастовская возле пожарки. Землю он выкупил, был готов проект на крытый, современный стадион, но... Теперь там будет строиться современный легкоатлетический комплекс с боулингом. Так что вопрос нового стадиона снят с повестки....

6 Angeliys  
Реальність такова: Арсенала не буде і білоцерківської команди в 1 лізі не буде, буде Колос Ковалівка під назвою Київщина!
Правда така: Засуха купив місце в 1 лізі своїй команді Колос, яка грає лише на області, стадіон ТР і плюс 2-3 тис. білоцерківсіх вболівальників. Нас буде лихорадить кожні півроку фінансові проблеми, а з теперішніх гравців може лишиться 3-5 гравців!
P.S. З інтервю зрозумів що до всього цього краха привели гравці. В одне можна вірить що через 5-7 років ми побачим возрождений Арсенал Горобця з теперішніх учнів дитячо-юнацької школи!

7 mars  
Не в игроках дело,хороших футболистов мало а значит и з/п они требуют нормальные,просто еще раз пишу для мебельной фабрики это предел,а на местных это вторая лига,а если Горобец хочет развивать детский футбол то нужно укрепить тренерский состав-не Г.Дугин и В.Кривой-не те тренера что воспитают нормальных ребят.Вон Крымтеплица состав омолодила без опытных и где они,а всегда в 5 входила.Можно с России вернуть В.Краснощекова,в середине 90 неплохо с детьми работал,педагог хороший.

5 mars  
Из за таких проходимцев у нас такой футбол.А по поводу финансов позорный ответ-если бы у ребят была уверенность они б потерпели,если б губернатор хотел помочь он бы и на игру приехал и спонсора получше нашел,а если ребята играют в Харькове с колес,это не нормальное отношение к ним- 9 часов в автобусе это что-то.А строительство стадиона это полный бред,привести в порядок ТР и все-для начало освещение потом подогрев.Хотя чему удивляться-что сделал Тютюн для родного Фастова.А 50% с бюджета-это выживание,Виннице с области и с города помогали и где она-считай в 1 квартале ничего-еле бюджетникам хватает.Проблемы значит были и раньше и я думаю если б губернатор помог бы раньше Горобцу,то и нынешнего результата не было.Глава областной федерации с весны а ни разу на игре Арсенала не был,хотя он в области единый профессиональный клуб,покойный Шулипа минимум на 50% играх был хотя и не был большим любителем футбола.

4 Валерыч  
"Свого часу нашими зусиллями було збережено «Борисфен» (Бориспіль), «Нафком» (Бровари)" - biggrin biggrin biggrin
Спи спокойно, ФК "Арсенал"БЦ facepalm

3 ura20602  
Что за ерунда?????? То я так и не понял, что будет с командой, про какой он там стадион говорил (за чей счёт он будет строится) какая база у команды? Как я понял она Горобца и клубу туда дорога закрыта!!! Я только понял, что команде хана!!!

2 ustust  
Краще вже зніматись зі змагань.ЖАХ!!!!!!!

1 Angeliys  
жах і годі, одна назва що варта, теперь можна нас не важати вже білоцерківським клубом!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua