Пятница, 26.04.2024, 01:54

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Март » 28 » Стадіони першої ліги: грати не можна перенести!
13:34
Стадіони першої ліги: грати не можна перенести!
Для низки клубів першої ліги погодні негаразди стали справжнім лихом, що завадило командам вчасно розпочати весняну частину чемпіонату.
Так, не відбулися матчі «Динамо-2» Київ – «Буковина» Чернівці, «Арсенал» Біла Церква – «Авангард» Краматорськ, «Нафтовик-Укрнафта» Охтирка – «Суми», «Миколаїв» Миколаїв – «Олімпік» Донецьк та «Зірка» Кіровоград – «Титан» Армянськ.

Згодом кліматична ситуація в областях не поліпшилася, тому, нагадуємо, що на підставі рішення Адміністрації ПФЛ від 27 березня 2013 року № 6 не зіграють між собою у 23-му турі наступні команди: "Авангард" Краматорськ – "Миколаїв","Суми" Суми – "Арсенал" Біла Церква,"Буковина" Чернівці – "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка та"Сталь" Алчевськ – "Динамо-2" Київ.

Попри всі зусилля клубних фахівців щодо підготовки футбольних полів, стан газонів наразі залишається у критичному стані. Це майже основний наслідок примх природи, який ще довго відгукуватиметься клубам зіпсованими газонами.

Більш детально про ситуацію розповів фахівець ПФЛ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Геннадій Жданов.

- На 30 березня у донецько-луганському регіоні, де знаходяться алчевська «Сталь» та краматорський «Авангард», синоптики прогнозують - 6 вночі та +3 вдень. При цьому потрібно розуміти, що значний перепад між денною та нічною температурами спричиняє більше ускладнень, ніж інтенсивні снігопади. Протягом дня за плюсової температур сніг розтає, а ввечері, коли температурні показники падають нижче нуля, на поверхні трав’яного покриву утворюється льодова кірка. Саме це є проблемою, адже підігріву поля на цих стадіонах немає.

Більш складна ситуація в Чернівцях: стадіон тамтешньої «Буковини» вкритий пластом льоду. До таких наслідків призвів крижаний дощ, який пройшов чернівецькою областю минулого тижня. Додайте до цього півметровий шар снігу – і вимальовується доволі примарна перспектива того, що працівники клубу зможуть впоратися з лихом та підготувати поле для проведення матчу. Не кращі справи і на «Ювілейному», що в Сумах: газон вкритий приблизно 30-сантиметровим шаром снігу, під яким кірка льоду. Звичайно, можна було б проводити прибиральні роботи, але прогнози синоптиків на цей тиждень невтішні, тому матчі за участю команд цих клубів перенесено.

За словами агронома футбольного клубу «Олександрія» Андрія Дубовика, певний перелік робіт на полі до розтавання льоду дійсно проводити не можна через загрозу повного знищення трав’яного покриву. Проте у цьому є свої нюанси.

«Надовго відкладати прибирання не можна, адже рослина не дихає та гине. Яким чином це відбувається: за таких температурних показників промерзає не увесь покрив, а лише верхній шар ґрунту. Відтягується волога з нижніх шарів до верхніх. За плюсових температур вдень відбувається їхнє відтаювання, але цей прошарок настільки вогкий, що перетворюється умовно кажучи на кашу. Тобто, газон не буде щільним, покрив просто розриватиметься та стане схожим на болото. Якщо ж поле має прошарок піску, то подібна проблема не виникне, адже пісок має властивість поглинати зайву вологу при відтаюванні снігу чи льоду. Під шаром льоду трава газону може знаходитися до двох тижнів. До того ж, навіть за умови прибирання крижаного покриву, зберігається небезпека травмування футболістів. Нехай навіть три сантиметри льоду залишаться, гравець біжить, ковзається і вмить отримує травму».

ПФЛ
Переглядів: 1440 | Додав: Admin
Всього коментарів: 1
1 Валерыч  
Ничего, как раз летом и начнём играть!)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua