Среда, 24.04.2024, 03:59

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Июль » 14 » Директор «Арсеналу-Київщини»: "Новий сезон для нашого клубу є пробним"
01:19
Директор «Арсеналу-Київщини»: "Новий сезон для нашого клубу є пробним"
Виконавчий директор ФК Ігор Гейло - правонаступника білоцерківського «Арсеналу» - розповідає про те, що являє собою новий проект.
- Ігоре Вікторовичу, чим новий проект відрізнятиметься від свого попередника?

- Створюючи клуб, ми відразу прописали в статуті, що засновниками його будуть приватні інвестори в союзі з Київською обласною федерацією футболу. Головною ж ідеєю є об'єднання футбольних шкіл Київської області (Київ, Бровари, ФК «Княжа» і багатьох інших) навколо одного футбольного клубу - «Арсенал-Київщина».

- Напрошується питання: навіщо закладати вибухівку сповільненої дії у вигляді залучення до засновників громадську організацію - Київську обласну федерацію футболу?

- Наш клуб за статутом - професійний, отже, має право залучати до співпраці інші подібні структури. Тобто, статут це не заперечує. Інша справа, що джерелами фінансування будуть приватні інвестори. Залучення як засновників обласної федерації надасть саме спортивні пріоритети - це і дитячі школи області, тренувальні поля, бази, стадіони.

- А яка частина управління клубом віддана на відкуп саме федерації?

- Незначна. Фінансування та левова частка управління буде знаходитися в руках приватних структур.

- Є клуби, які фінансуються заводами, підприємствами. Хто ж інвестор ФК «Арсенал-Київщина»?

- Поки що ми не можемо їх афішувати. Зазначу лише, що це люди, які багато працюють у футболі. Футбольні менеджери, які хочуть розвивати гру на Білоцерківщині.

- Колишній президент «Арсеналу» Юрій Горобець, який через незадовільні результати припинив фінансування клубу, остаточно вийшов з цього проекту?

- Навпаки, він буде в новому клубі. Правда, його функції зміняться. Тепер він зосередиться на фінансуванні виключно дитячо-юнацького напряму. Зокрема, буде утримувати команди U-16 і U-19, які представляють наш клуб у ДЮФЛ. На нього покладено відповідальність, щоб першу команду поповнювало якомога більше місцевих вихованців. Власне, таких поглядів він дотримувався, коли керував першою командою «Арсеналу».

- Озираючись назад, чи складно пояснити причини того, що білоцерківці, які свого часу йшли в турнірній таблиці на третьому-четвертому місцях, раптом різко здали позиції?

- Наша думка така, що у весняній частині сезону 2012/2013 команда вийшла з-під контролю тренерського штабу. Гравці вже не слухалися наставників, деякі знизили до себе вимоги.

- До кого конкретно залишилися претензії у керівництва?

- Майже до всього тренерського штабу, який працював навесні, та, власне, до гравців. Нас бентежило, що в основі було мало місцевих вихованців, виконавці запрошувалися з інших регіонів. Та нехай, якби вони давали поштовх до розвитку клубу! Насправді ж, вийшло так, що людина запрошувався, знаходилася по два-три роки на контракті, а на полі практично не виходила. Це вже не нормальна ситуація.

Зокрема, до тренерського штабу Ігоря Артимовича теж накопичилися претензії. Після кожного тренера в клубі повинно щось позитивне залишатися. Хоча б гравці, які ще вчора були «молодими-зеленими», а вже сьогодні - досвідчені футболісти основи команди. Миттєвий результат зараз вже нікому не цікавий, команда сама по собі повинна розвиватися. На жаль, після Ігоря Артимовича ми такого не побачили.

- Незабаром старт чемпіонату. Як вирішується питання домашнього стадіону?

- Важко (зітхає). Дивна ситуація: на Київщині чимало класних стадіонів (у Бородянці, Обухові, Борисполі), але там немає команд, а в Білій Церкві є професійна команда, але проблеми зі стадіоном...

- А чому команда повинна виступати виключно в Білій Церкві? Адже навіть у назві географічний акцент на тому, що вона представляє всю область.

- Група ентузіастів, яка стоїть біля початку створення клубу - жителі Білої Церкви. До того ж, в даний час це місто - найбільше в області. А - на хвилиночку! - в Київській області ми залишилися єдиною професійною командою! Більше нікого немає! Тим паче, саме в Білій Церкві зосереджено відразу три футбольні дитячо-юнацькі школи: районна, міська та Київська обласна. Таке ось зручне географічне поєднання.

Наприклад, колишній президент ФК «Арсенал» Юрій Горобець будує зараз вже четверте футбольне дитяче поле, а в найближчих планах - критий манеж. І тільки потім, коли буде розвинена футбольна інфраструктура для дитячо-юнацького футболу, пан Юрій (як він сам стверджує), почне долучатися до першої команди.

- А в чому саме проблема зі стадіоном у Білій Церкві «Трудові резерви»? Не вистачає коштів на його реконструкцію чи місцева влада бере за його оренду велику плату?

- Зараз стадіон знаходиться на балансі Міністерства освіти. Ми вважаємо, що якщо оплачуємо оренду домашньої арени, то співпраця має бути взаємною. Поки що все рухається лише в одному напрямку, кроків нам назустріч немає. Залишаються питання по освітленню, інфраструктурі самого стадіону, а спільності в зусиллях не відчуваємо.

- Якщо говорити про турнірні завданнях, чи вірне припущення, що мета поборотися за першу лігу не ставилася?

- Жодним чином. Давайте називати новий сезон для нашого клубу пробним. Ми повинні все зважити - як відчує себе молодь на професійному рівні (адже для більшості гравців це буде навіть дебют). Не забуваємо і про формат - він новий, не звичний. Чи під силу недосвідченій молоді пройти турнірну дистанцію на рівні? До того ж, нам дісталася не зовсім приємна спадщину - весна минулого сезону в білоцерківського «Арсеналу» вийшла дуже змазана. Всі біди й негаразди клубу-попередника тепер позначаються на нас.

- Кому з тренерів довірено виводити команду на новий рівень?

- Ми запросили Вадима Мандрієвський, його помічник - Микола Литвин.

- До речі, якщо ми вже згадали про те, що «Арсенал-Київщина» стала правонаступником білоцерківського «Арсеналу», то як зараз справи з боргами перед гравцями, ПФЛ, ФФУ?

- Всі борги перед футболістами на сьогодні вже закриті. Залишилось хіба що розрахуватися за заявочним внеском на новий чемпіонат перед ПФЛ, але, повірте, клубу під силу це зробити.

- Про далекі перспективи. На тлі таких нововведень УЄФА як фінансовий «фейєр-плей», чи планує ваш клуб заробляти кошти і як?

- Поки що ми бачимо наш розвиток в тому, щоб готувати футболістів хорошого рівня, продавати їх у більш сильні клуби або отримувати за них передбачувану компенсацію, а виручені кошти направляти на розвиток дитячого футболу.

Олексій Комаровський, Footballworld.com.ua
Переглядів: 1936 | Додав: Admin
Всього коментарів: 3
3 GRIGSON  
почему?

2 mars  
Вот из-за таких и у нас футбол в Белой в одном месте.Раньше Артымович был хороший а сейчас он виноват за все,а то что Гейло тоже в клубе работал то это ничего.А проблемы начались в клубе летом когда после удачного сезона 2011/2012 ведущие игроки захотели повышения з/п а для Горобца это был предел я это и раньше писал мебельная не потянет длительный период 1 лигу,взять даже строительство комплекса на Фастовской с 2008 ничего не сделано,даже вывеску убрали,а сейчас там свалка.А за стадион пусть хоть правду скажет если б не Киев то и в 2006 никто ремонт бы не делал,хоть и там куча проблем.А то что у нас 10лет горячей воды и отопления не было,хоть табло более менее поставили.И если клуб хочет развиваться то не В.Мандриевского главным,он прекрасный человек но как тренер ничего не имеет,Арсенал2 в чемпионате области все 13игор проиграл 2 мяча забил.Помню зимой Тютюн говорил спонсор будет,а в планах строительство стадиона,сейчас еще брехун один,а сколько негатива про  Белую весной было,то после этого к нам нормальные игроки врядли приедут.

1 Валерыч  
Балабол blahblah

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua