Четверг, 28.03.2024, 18:17

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Декабрь » 29 » Знову про борги та санкції
03:55
Знову про борги та санкції
Напередодні Нового року не зовсім приємний подарунок зробив КДК одразу п’ятьом клубам, які виступають під егідою ПФЛ.
Вирок звучав так: «За несплату футбольними клубами «Буковина», «Нива», «Арсенал-Київщина», «Енергія» (Нова Каховка) та «Кристал» частини заявкового внеску на участь у змаганнях ПФЛ України сезону 2013/2014 років, на них накладено санкцію у вигляді позбавлення права на реєстрацію у ФФУ нових футболістів до моменту погашення заборгованості».

«УФ» вирішив детально розібрати ситуацію з кожним клубом окремо. Утім, уже перший же телефонний дзвінок у табір тернопільської «Ниви» закінчився для нас великим здивуванням. Головний тренер команди Ігор Яворський назвав брехнею інформацію про те, що клуб має заборгованість. «Нива» жодної копійки боргу перед ПФЛ не має. Звідки взялася ця інформація, поняття не маю. Відповідно тепер вимагаємо, щоби Професійна ліга спростувала інформацію про нібито наш борг перед ними. Недавно зустрічався з нашим директором, який запевнив, що все до копійки було виплачено, бо особисто перераховував ці кошти», — зауважив Ігор Петрович. Що ж до боргів перед гравцями, то не все досі було виплачено, але, як повідомив наставник, губернатор запевнив, що решта заборгованості перед футболістами буде ліквідована, тож приводів для хвилювання немає.

Удалося поспілкуватися нам і з директором «Ниви». Роман Мацюпа розповів, що ще 27 листопада виплатив суму в розмірі 133560 грн. На запитання, чому ж «Нива» потрапила до квінтету неплатників, пан Мацюпа пояснив, що його «Ниву» було раніше зараховано до когорти клубів, які не сплатили внесок. Утім, після проплати платіжку банально загубили, відповідно, «Нива» так і залишилася у «чорному списку». «Ми усвідомлювали відповідальність, отож вчасно перерахували потрібну суму, інакше з нас могли би зняти троє очок», — повідомив директор тернополян.

А ось у «Буковини» справи менш оптимістичні. Адже борг перед ПФЛ у чернівецького клубу таки є. Як повідомив «УФ» головний тренер команди Юрій Гій, зараз ведеться активна робота з пошуку нових спонсорів клубу. «Нині жодної конкретики я вам сказати не можу, бо й сам достеменно не володію інформацією. Я б і сам хотів зустрітися з керівництвом, але йому, схоже, нині не до нас», — резюмував тренер. Ситуація у чернівецькому клубі нині й справді непроста. Ще півроку тому «Буковина» могла підвищитися в класі, й була готовою до цього, а вже сьогодні всі гравці отримали статус вільних агентів. Яка доля чекає на ФК у новому році, не знає й головний тренер. Утім, у керівників клубу ще є щонайменше два місяці, щоби врегулювати ситуацію й розрахуватися з боргами.

Головний тренер херсонського «Кристалу» Сергій Шевцов повідомив «УФ» про те, що його команда відчуває серйозні фінансові труднощі, й цілком можливо, вони не зможуть проплатити другу частину заявкового внеску: «Ми опинилися в дуже скрутному становищі, фактично загрузнувши в боргах. Практично увесь сезон команда жила в борг. Що буде зараз? Не готовий вам сказати. Ситуація має вирішитися днями», — заявив керманич херсонців.

Натомість у Білій Церкві настрій оптимістичніший. За словами виконавчого директора «Арсеналу-Київщини» Ігоря Гейло: «Я не бачу у цьому проблеми. Час до березня ще є, тим паче, з матеріальною складовою в нас все нормально. Є люди, котрі давали гарантійні лис­ти з приводу фінансового блага нашої команди. Гадаю, заявковий внесок на другу частину чемпіонату до вказаного терміну ми погасимо». Нагадаю, що сума боргу команди з Київської області складає 160 тисяч гривень.

Також доволі впевнено почуваються й у Новій Каховці. Головний наставник тамтешньої «Енергії» Юрій Окул сказав: «Розумієте, ми — бюджетна команда, тож усі наші кошти знаходяться у казначействі. У нас усі кошти перераховані. Як тільки казначейство відкриє ці рахунки, ми перечислимо потрібну суму».

P.S. Як нам повідомили у ПФЛ, «Нива» повністю розплатилася з боргами.

Володимир БОБИР, Євген ДЕМЯН, Роман КИРІЄНКО, Олександр ТРАВЯНКА
Переглядів: 2103 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Декабрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua