Четверг, 28.03.2024, 19:12

 
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Футбол і не лише » Загальний розділ » Традиційний футбол і вболівальники "Арсеналу" (Воно нам треба?)
Традиційний футбол і вболівальники "Арсеналу"
Яке Ваше ставлення до принципів "традиційного футболу"?
AdminДата: Понедельник, 25.01.2010, 00:04 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 177
Репутация: 11
Статус: Оффлайн
Останнім часом у світі набирає обертів рух "Фанати за традиційний футбол". Докотилася хвиля й до України, і деякі вітчизняні сайти вболівальників уже навіть встигли розмістити в себе відповідний Маніфест підтримки.
Згадуючи домашні матчі "Арсеналу", роблю висновок, що переважна більшість білоцерківців чи то просто не знає елементарних принципів "традиційного футболу", чи свідомо їх порушує (нижче наведено витяг із маніфесту - пункти, актуальні конкретно для відвідувачів "Трудових резервів").
АЛЕ безкоштовний вхід на стадіон заманює туди чимало випадкових перехожих, тому неможливо сказати щось про футбольну культуру саме прихильників "канонірів"...

8. Ми виступаємо за постійне спілкування з командою і керівниками клубів!

Відсутність серйозної системи роботи з уболівальниками і фанатами - біч чи не всіх наших клубів. Відкриті тренування, регулярні зустрічі з командою і керівництвом клубу, автограф-сесії і багато чого іншого - це те, що потрібно вболівальникам і фанатам. Ми не хочемо, щоб з гравців робили "ікони", побачити яких вживу можна лише на стадіоні під час матчу. Гравці грають для вболівальників, футбольні клуби існують для вболівальників, тому тільки постійне живе спілкування (а не один-два рази на рік!) може дозволити уникнути багатьох помилок і загострень і дати відповіді один одному на питання, що накопичились, "очі в очі", по-чоловічому.

9. Представники вболівальників не повинні бути статистами в житті клубу.

Ми виходимо з того, що фанати безкорисливо хочуть кращого для свого клубу. Тільки постійне спілкування і вміння працювати в одній команді дозволить клубу розвиватися разом зі своїми уболівальниками. Футбольні клуби не повинні бути тимчасовою іграшкою в руках олігархів або чиновників. Ми не закликаємо клуби негайно роздавати акції вболівальникам, створювати управляючі трасти, або вводити представників фан-клубів до Ради Директорів, як це відбувається в європейському футболі. Але ми хочемо, щоб голос уболівальників і фанатів був почутий в будь-якій ситуації. Щоб фраза "футбол для вболівальників (а не для власників клубу)" стала аксіомою.

13. Поважайте кольори своєї команди!

Приходячи на матчі свого клубу, не варто одягати атрибутику іншої команди, якій ви можете симпатизувати, навіть якщо кольорові гами клубів збігаються. Це питання поваги до власного клубу. Ми вже не говоримо про ті випадки, коли на синю трибуну приходять у червоному, а на червону в зеленому. Бажання виділитися не повинно переважувати бажання бути "в одному ритмі з командою", у тому числі і в кольорах. Крім того, пам'ятайте, що на матчах збірної вкрай небажано носіння клубної атрибутики так само як і носіння атрибутики збірної на матчах вашого клубу.

14. Піротехніка - частина "живого" шоу!

Піротехніка - невід'ємний атрибут фанатського перформансу під час футбольних матчів. Ми виступаємо з пропозицією залишити можливість фанатам влаштовувати піротехнічні шоу, за умови, що це буде відбуватися організовано, і не буде заважати проведенню футбольних матчів. Ми впевнені, що красиві піротехнічні вистави додають жвавості і щирості футболу і здатні мотивувати футболістів на успішну гру, а фанатів і вболівальників на додаткову підтримку. Ми пропонуємо представникам фанатів, керівникам клубів і МВС провести робочі зустрічі, для того, щоб виробити "правила гри" щодо піротехніки, а керівництву ФФУ розглянути можливість закріпити організацію фанатських піротехнічних шоу в регламенті проведення футбольних матчів.

16. Яким би не був рахунок, залишайтеся на стадіоні до фінального свистка!

Противно і гидко бачити вболівальників, що йдуть зі стадіону задовго до фінального свистка, коли їх команда програє. Будьте чоловіками, тримайтеся до кінця! Продовжуйте підтримувати команду і вірити в неї не тільки в дні великих перемог, але й у важку хвилину поразок. Залишайтесь на трибуні до фінального свистка!
...

Такі наші самі основні принципи та пропозиції, зрозумілі більшості футбольних уболівальників. Якщо ви звернете увагу, то побачите, що вони поділені на дві частини. У першій ми виклали своє бачення у взаєминах з командою і клубом. У другій частині ми звертаємося до самих себе - уболівальників і фанатів.

Мета цього маніфесту - зберегти основні фанатські традиції і не дати "сучасному футболу" перетворитися на чисто комерційний "продукт", що має свого "споживача". Ми б'ємося за те, щоб зберегти на стадіонах такі поняття як "вірність", "традиції", "історія", "честь", "пристрасть".

http://ultras.org.ua/00695.html



 
jesterfaNДата: Суббота, 11.09.2010, 23:36 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 34
Репутация: 15
Статус: Оффлайн
+1 Адміну

---Гра забувається, результат залишається---
Валерій Васильович Лобановський
 
AngeliysДата: Воскресенье, 12.09.2010, 01:11 | Сообщение # 3
Лейтенант
Группа: Пользователи
Сообщений: 55
Репутация: 1
Статус: Оффлайн
цікаво побачить піротехніку на Трудових, і особливо дії нашої міліції, було б круто щоб з дудками не пропускали на стадіон!
 
Форум » Футбол і не лише » Загальний розділ » Традиційний футбол і вболівальники "Арсеналу" (Воно нам треба?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

arsenalbc.of.ua