Пятница, 19.04.2024, 03:58

 
Меню сайту

Партнер сайту

Статистика
Анализ веб сайтов
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Ноябрь » 2 » Звернення Мілетія Бальчоса до керівників футбольних клубів ПФЛ
22:41
Звернення Мілетія Бальчоса до керівників футбольних клубів ПФЛ
Як вам відомо, безпека та життя людини – одна з найголовніших складових у будь-якій сфері діяльності, зокрема спортивної.
На превеликий жаль, сьогодні ми змушені спостерігати, що на стадіонах України відбуваються неприпустимі прояви насильства, безладу та образ, що призводять до загибелі людей

Все це не тільки відвертає вболівальників від стадіонів, а й порушує всі принципи людської моралі і права. І хоча вболівальники є невід’ємною складовою частиною будь-якого футбольного матчу, найчастіше вони є ініціаторами спалахів насильства, протиправних дій чи порушення встановлених правил.   

Але треба враховувати, що відповідальність за безпеку та громадський порядок при проведенні офіційних масових спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів покладається на організаторів та власників місць проведення цих заходів і органи державної влади. Нагальною потребою є налагодження тісної співпраці між ними, насамперед, через утворення координаційних штабів для узгодження заходів з питань забезпечення безпеки та громадського порядку, підготовку та забезпечення достатньої кількості працівників правоохоронних органів, стюардів, волонтерів та іншого персоналу.

На жаль, невідповідність волонтерів та стюардів елементарним професійним вимогам може призвести до непередбачуваних і жахливих наслідків. Відсутність кваліфікованих спеціалістів в області забезпечення безпеки на стадіонах, небажання керівників футбольних клубів приділяти увагу цим питанням і забезпечувати належну підготовку стюардів та волонтерів власного клубу, відсутність концепцій безпеки та шляхів евакуації, розроблених спільно з органами державної влади, як на домашній спортивній арені так і небажання забезпечувати безпеку вболівальників на футбольних матчах у гостях призводять до безладу на стадіонах та за їх межами, що ставить під загрозу життя людей. Прикладів достатньо. Наведемо деякі з останніх: по закінченню матчу «Севастополь» Севастополь – «Динамо-2» Київ» вболівальники команди-господаря у кількості 250 осіб вибігли на футбольне поле. Під час матчу «Десна» Чернігів – «Суми» Суми» між працівниками міліції та вболівальниками виникла бійка, протягом якої вболівальники ламали дерев’яні лавки і кидали їх в сторону працівників органів правопорядку. Перед матчем «Металург» Запоріжжя - «Севастополь» вболівальники обох команд влаштували бійку у ресторані швидкого харчування у центрі Запоріжжя, в результаті чого затримано близько 50 чоловік. Всі ці випадки свідчать про низький рівень співпраці між організаторами, вболівальниками та органами, що забезпечують охорону порядку на стадіонах.

Прогресуюча тенденція виникнення безладів на стадіонах та за їх межами викликає стурбованість з боку ФФУ, ПФЛ та громадськості, особливо в контексті підготовки до Євро-2012. А тому закликаю вас вжити негайних заходів для приведення у відповідність до регламентних та статутних норм і вимог законодавства діяльність клубів з питань забезпечення громадського порядку до, під час та після проведення матчів.

Водночас рекомендую в найкоротші терміни розробити та затвердити з уповноваженими службами концепцію безпеки ваших стадіонів, негайно почати відбір та підготовку спеціалістами-психологами стюардів та волонтерів, спільно з правоохоронними органами досягти загального бачення забезпечення безпеки на стадіонах.

Зі свого боку ПФЛ розпочинає навчальний цикл з підготовки та підвищення кваліфікації координаторів служб безпеки клубів із залученням фахівців міжнародних організацій.

Першим кроком буде проведення 22 листопада 2011 року відповідного семінару, під час якого представники клубів зможуть отримати професійні консультації фахівців ФФУ, ПФЛ та Східно-європейського інституту розвитку з актуальних питань.

ПФЛ
Переглядів: 1819 | Додав: Admin
Всього коментарів: 3
3 БЦ  
Мілетій явно даун мадярський,давно не був на стадіоні

2 Валерыч  
Рыба гниёт с головы!

1 Admin  
У Донецьку побили батька братів Славових: http://terrikon.com/posts/100753
СЖД!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Лінки

Follow arsenalbc on Twitter


Арсенал БЦ - Офіційний сайт

FANAT Fan News

Решта сайтів »


arsenalbc.of.ua